Het Verschil

Het Verschil
 • Menu vanaf 12/06/2019


  Wie is de mol? Deze keer zonder liflafjes en intriges, het gaat hier niet om de spelvariant maar wel om een slasoort, de molsalade. Een kwartel uit de Dordogne, beetgare en frisgroene boontjes, een crunchy Gandaham en dikke croutons afgeblust met oude balsamico en frambozenazijn. 
  Of
  Alles wat naar het zonnige Zuiden smaakt samengebracht in dit voorafje. Beste verrassend om watermeloen in de prélude aan te treffen. Maar als de smaken matchen, doen we het, ook al is dit meer dan baanbrekend. Soepje van watermeloen met zwaardvis, chips van sesam, wat nuances van umami en een groene tomatenpommade. + 4,- 
  Of
  Tomaat tot de twee macht. Volledig vegan. Als consommé, als carpaccio en als waardig alternatief een zelf bereide vegan mozzarella. Het ontdekken waard voor alle liefhebbers van groentjes en de veganistische levenswijze. 


  De sla zei ‘ik krop het niet langer op, dat de chef er maar soep van maakt’, een soepje van kropsla dus met een verrassend luchtige mousse van bloemkool en een geel en rood bietje als krokantje bij u aan tafel gebracht.  
  Of
  Op enkele kilometers van dit huis van vertrouwen serveert menig resto de klassieker paling in ‘t groen. Wij gaan deze Bib versie ook voor in ‘t groen, maar serveren bij dit tuinboeketje een Mi-cuite van wilde zalm Een gel van jonge spinazie, wat pluksels munt en paardenbrood (bijna zwart roggebrood) om de saus mee op te deppen. +4,-
  Of
  Niets fancy aan, aan zo’n pomme Moscovite. Wij noemen dit trouwens gewoon ‘Aardappel met kaviaar’. No nonsens, enkel een explosie van de puurste smaken! +29,-

  Onze green egg voegt extra smaak toe aan de Rib-Eye. Nog veel meer verfijning dan op een gewone BBQ. Heerlijk samenspel met de exquise paddenstoelensoort mousserons, zwarte look, platte peterselie en gebakken nieuwe patatjes. Nog wat finishing touches... merci hiervoor aan de dragon en aan de Portugaise saus.  +5,- (150 gr) +10,- (300gr)
  Of
  Een visspecialiteit uit Nîmes, morue  of een brandadebereiding van kabeljauw, liefdevol en traag gegaard in een korstje van zwarte olijven. Basilicum en lauwe aardappelsalade, pistou en een zachte crême van de beste Parmezaanse kaas. Hoe mooi kan het leven eigenlijk zijn? 
  Of
  Geen enkele quiche evenaart deze quiche. Bulkend van smaak door de fantastische geuren en kleuren van de Zuiderse groentjes. Een ratatouille en een gemengd marktvers slaatje om de groentenfanaten nog meer te plezieren. 

  -

  Kaasjes die liefdevol en artisanaal werden bereid door gepassioneerde kaasmakers uit alle windrichtingen. Kaasmeester Callebaut uit Oudenaarde selecteerde voor ons enkele uit zijn assortiment, wij zorgen voor de passende garnituurtjes. (als extra gang: +10,-) of liever de kaasjes als dessert+ 6,- 

  Al een vooruitblik naar zomeravonden op een Provençaals dorpsplein. Na de pastis en de petanque snak je naar een zoete verwennerij. Geroosterde nectarine met  een soepje van amandelen, een ijsje van sinaasappelmarmelade en flinke toetsen van kaneel. Wanneer vertrek je op reis? 
  Of
  Het NEC plus ultra voor de sjokofielen onder onze gasten. 100 % chocoladetaart in combinatie met quenelles gedraaid van gevlekt straciatelli ijs. Finger lickin’good! 
  Of
  Een eeuwigdurende liefde en ode aan het nagerecht.  Onze witte dame, in huis bereid vanille roomijs met een al even fantastische sjokolalasaus!
  Of 
  Davidoff Dominicana sigaar + 1,5


  Menu loopt tot aan onze vakantie die start op 26 juli

   


 • 4 gangen • 37 euro • aangepaste wijnen + € 24 • aangepaste XLLLL wijnen + € 55

   

Volgende menu

Bib-Menu

Benieuwd naar wat we uit onze pannen zullen toveren in onze volgende menu? Klik op de link en ontdek nieuwe gerechten.

Klik hier

Kazen

Selectie gemaakt door

Kaasmeester Callebaut uit Oudenaarde.

Ontdek hier wat ze voor u gekozen hebben.
kazen die verbazen

Bib-Gourmand

Nieuw adres te Lede

Zo staan we in de nieuwe Michelin Gids & omdat we steeds willen blijven verbazen, hebben we een heel nieuw creatief menu samengesteld.

Ontdek het menu

social
Deel Deze pagina
Michelingids

Challenge

Dit adres maakt de "Gourmand" in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z'n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken!

Waardering
Go Back to Project Overview