Het Verschil

Het Verschil
 • Menu vanaf 15/08/2019


  Pinocchio is er helemaal weg van en dat is niet gelogen. Zijn neus groeit van puur genot! Flinterdun gesneden rundscarpaccio van het Normandische ras dat je ziet grazen aan de voet van de iconische Mont-Saint-Michel. De licht gepekelde toets komt van de zilte zeelucht aldaar. Als frivole garnituurtjes een quenelle van mosterdijs en wat kaviaar van mosterdzaad.
  of
  Onze versie van Roodkapje. Geen boze wolf, wel een dagverse zeewolf, zachtjes gegaard voor een ultieme beleving van de smaak, opgerold en bestrooid met in het woud geplukte, wilde oregano. Uit haar mandje tovert ons wandelende meisje verder ook nog een krokante van ciabattabrood en een kleurexplosie van paprika. + 6,-
  of
  Het sprookje van Assepoester zou helemaal anders hebben gelopen indien er in haar tijd deze tarte tatin van Siciliaanse tomaat, zwarte Griekse olijfjes en een zalf van prachtige aubergine op het dansfeest geserveerd werd. Ze zou niet om klokslag twaalf vertrekken, ze zou haar glazen muiltje niet verliezen. Neen, ze zou gewoon de chef zoenen omwille van al dat pure genot. De marktverse, gemengde Italiaanse salade zou haar besluit alleen maar versterken.

  Samen kennen wij de mosselman, de mosselman, de mosselman, die komt uit Scheveningen. Onze mosseltjes zijn niet zo melodieus maar wel verrukkelijk. We pimpen ze oriëntaals met nuances van citroengras en een vleugje curry, fijne groentjes en een mousseline + 5,-
  Of
  Koud soepje van mergpompoen met échte Brusselse kaas en veelkleurige radijsjes


  Met citroentijm zacht gegaarde kalfsentrecôte met mengeling van snijboontjes, boterboontjes, peultjes en doperwtjes gewokt met lardo, bruine jus en nieuwe aardappeltjes.
  Of
  Diep in de zee, ja diep in de zee, woont de bekoorlijke Arielle, een zeemeermin met allures. De solettes, aangevoerd uit de vismijn van Nieuwpoort, kunnen u de mooiste verhalen vertellen uit de onderwaterwereld. Ze geuren zo heerlijk dat we aanraden om ze vooral met smaak te verorberen. Geserveerd met een puntzakje goudbruin gebakken frietjes en gemengde salade + 7,-
  Of
  Boskaboutertjes zwoegen dag in, dag uit om de groentjes uit de moestuin van Eden te laten groeien. Deze zalige exemplaartjes worden door de pinnemutsen geoogst en staan ‘s ochtends de deur op onze keukenbrigade te wachten. Voor onze veggie - en veganvriendjes heerlijk omgetoverd tot een burger. Veggieburger dus.

  Kaasjes die liefdevol en artisanaal werden bereid door gepassioneerde kaasmakers uit alle windrichtingen. Kaasmeester Callebaut uit Oudenaarde selecteerde voor ons enkele uit zijn assortiment, wij zorgen voor de passende garnituurtjes. (als extra gang: +10,-) of liever de kaasjes als dessert+ 6,-

  Say cheese, say cheesecake. Klein duimpje strooide enkele kruimeltjes maar de liefhebbers van het goede leven likten ze meteen op. Rabarber uit eigen tuin, gepocheerd & een stukje gorgonzola voor wie nooit genoeg krijgt van kaas.
  Of
  Ganache 100% chocolade met zuivere olijfolie-
  Of
  Een eeuwigdurende liefde en ode aan het nagerecht. Onze witte dame, in huis bereid vanille roomijs
  met een al even fantastische sjokolalasaus!


  Menu loopt tot 15 september 2019

   


 • 4 gangen • 37 euro • aangepaste wijnen + € 24 • aangepaste XLLLL wijnen + € 55

   

Volgende menu

Bib-Menu

Benieuwd naar wat we uit onze pannen zullen toveren in onze volgende menu? Klik op de link en ontdek nieuwe gerechten.

Klik hier

Kazen

Selectie gemaakt door

Kaasmeester Callebaut uit Oudenaarde.

Ontdek hier wat ze voor u gekozen hebben.
kazen die verbazen

Bib-Gourmand

Nieuw adres te Lede

Zo staan we in de nieuwe Michelin Gids & omdat we steeds willen blijven verbazen, hebben we een heel nieuw creatief menu samengesteld.

Ontdek het menu

social
Deel Deze pagina
Michelingids

Challenge

Dit adres maakt de "Gourmand" in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z'n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken!

Waardering
Go Back to Project Overview