Kazen worden geladen...

Het Verschil

Het Verschil
 • SCHOLLAERT
  KAASMEESTERS - KAASRIJPERS

   

 • Le Poya – Bio


  Poya, een harde kaas met karakter, gemaakt met melk uit het Pays de Fribourg.
  De Poya dankt zijn naam aan de beroemde klim naar het weiland aan het begin van de zomer. Gemaakt van melk die uitsluitend uit het Pays de Fribourg komt, maandenlang gerijpt in vochtige en koele kelders, Le Poya brengt alle kwaliteiten, knowhow en traditie van een lokale kaas met karakter samen. Zijn volle en aromatische smaak maakt het een kaas die zeer gewaardeerd wordt door kenners, zowel als aperitief als als dessertkaas. Het is ook zeer geschikt voor Fondue, alleen of gemengd met andere kazen.
  Poya kreeg de onderscheiding Smaak van het Jaar 2012 toegekend door Franse consumenten na een uitgebreide reeks smaaktests die in heel Frankrijk werden georganiseerd. Deze kwaliteitsbeoordeling, die al 15 jaar elk jaar wordt uitgevoerd, geniet grote populariteit in de Jura, waar meer dan 80% van de bevolking het als betrouwbaar beschouwt.


  Melktype

  Koe

  Melkbehandeling

  Gethermiseerd

  Land

  Zwitserland

  Producttype

  Harde kaas

   

  Achelse Grevenbroecker (Blauwe)


  Unieke blauwschimmelkaas van koemelk. Bij doorsnede is het net marmer. De kaas wordt niet doorprikt, maar dankt zijn blauwe adering aan nauwkeurig op elkaar gestapelde wrongel. Tijdens de rijping van tien weken wordt het zuivel zacht en slibt de luchttoevoer dicht. De kaas heeft voor een blauwschimmelkaas een zeer laag zoutgehalte. Hij smaakt mild, is snijdbaar met de draad en smeerbaar op kamertemperatuur. Winnaar van verschillende prijzen.


  Melktype

  Koemelk

  Melkbehandeling

  Rauwe melk

  Land

  België Limburg

  Producttype

  Blauw schimmelkaas

   

   Cabricharme

  Voor het eerst geproduceerd in de Ardennen in 1986, kortom een nog relatief jonge kaas. Deze kaas is afkomstig uit het zuid oosten van België. De boerderij waar deze kaas gemaakt wordt is van oorsprong een melkproducent, maar in 1980 begonnen de boeren die bij de melkveehouderij aangesloten waren zelf kaas te produceren. Een heerlijke zachte rauwmelkse geitenkaas werd geboren. Het aparte aan deze melk- en kaasboerderij is dat de geiten op een zeer humane wijze opgroeien. De dieren hebben dus totaal geen stress en worden pas gemolken op het moment dat ze oud genoeg zijn.
  Deze zeer aparte kaas heeft een zachte, volle smaak en heeft bijna een vlezige structuur. Eens iets anders! De Belgen drinken hier het liefst een zacht speciaal bier zoals Vedett (blond). De Cabricharme wordt ook wel de trappistenkaas van geitenmelk genoemd, maar dit is ook goed af te leiden van het productieproces.


  Melktype

  Geitenmelk

  Melkbehandeling

  Rauwe melk

  Land

  België

  Producttype

  Zachte, vlezige kaas

   

  Camembert di Bufala


  Camembert di Bufala wordt gemaakt door verse gepasteuriseerde melk van buffels in een kaasmakerij in Italië. Deze zachte kaas heeft een authentieke zachte romige smaak met aroma van verse buffelmelk en een romige textuur. De witschimmelkorst heeft een zachte consistentie en een delicate smaak. De rijpingstijd is 30 dagen.


  Melktype

  Buffelmelk

  Melkbehandeling

  Gepasteuriseerd

  Land

  Italië

  Producttype

  Zachte kaas witschimmel


   

social
Deel Deze pagina
Michelingids

Challenge

Dit adres maakt de "Gourmand" in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z'n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken!


© Le Guide Michelin

 

Waardering
Volgende menu

Volgende Bib-Gourmand menu

We zijn nu al aan het nadenken over onze volgende menu.
Kijk je even mee?

 

Ga naar: foto's