Kazen worden geladen...

Het Verschil

Het Verschil
 • SCHOLLAERT
  KAASMEESTERS - KAASRIJPERS

   

 • Pierre Robert

  Land :                      Frankrijk – Ile de France 

  Melk :                      koemelk

  Type :                      zachte kaas met witschimmelkorst

  Vorm :                     rond en ongeveer 15cm doorsnee en 5 à 3 cm hoog

  Gewicht :               400 à 500gr          

   

  Deze drie dubbele room kaas uit de Seine-et-Marne, vernoemd naar kaasmaker Robert Rouzaire, biedt pure romige, boterachtige decadentie. Gemaakt van koemelk, Pierre Robert is vergelijkbaar  met de Brillat-Savarin kaas. Het rijpingsproces bestaat uit het  rijpen voor langere tijd in grotten en wordt verder ontwikkeld om meer smaak en rijke romige textuur te krijgen. Na het verouderingsproces gedurende drie tot vier weken, wordt het glad, mild en romig. De korst is sneeuwwit en de kaas bevat 75% vet. De totale decadentie is het proberen waard . Verspreid het op knapperig brood of combineer het met vers fruit.  


  Robiola Pineta

  Land :                     Italië, Turijn

  Melk :                     rauwe koemelk

  Type :                     zachte kaas met roodbacterie

  Vorm :                   vierkantje van 15-20cm doorsnede en 2-3cm hoog

  Gewicht :               400 gr

   

  Robiola pineta is een kaas gemaakt van koemelk en heeft een gewassen korst met een dennentakje. Robiola pineta komt van het woord (albero di) pino, wat in het Italiaans dennenboom betekend. De robiola is zacht van structuur en doet denken aan een kleine vorm Taleggio. Robiola is een type kaas die in de noordelijk gelegen regio’s geproduceerd wordt en worden voornamelijk van geiten en/of koemelk gemaakt. Het zijn over het algemeen kleine vormen kaas in veel verschillende soorten met maten. Deze robiola pineta rijpt 45 dagen en heeft een zachte, elastische structuur. Het kaasje is romig van smaak met licht kruidige tonen. Je kan de kaas zowel bij de borrel als in de keuken gebruiken.

   

  Schlossberger

  Land :                      Zwitserland

  Melk :                      rauwe, volle koemelk

  Type :                       harde kaas met gewassen korst

  Vorm :                     rond, als een wiel, met een ‘gat’ in het midden

   

  Schlossberger is een Zwitserse bergkaas uit de omgeving van Bern. Bereid uit rauwe koemelk. Na rijping van ongeveer 14  maanden heeft de kaas een zeer rijk karakter met heerlijke fijne eiwitkristallen. Tijdens de rijping wordt de kaas met de hand gewassen met pekelwater.


   

social
Deel Deze pagina
Michelingids

Challenge

Dit adres maakt de "Gourmand" in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z'n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken!


© Le Guide Michelin

 

Waardering
Volgende menu

Volgende Bib-Gourmand menu

We zijn nu al aan het nadenken over onze volgende menu.
Kijk je even mee?

 

Ga naar: foto's