Onze oudejaarsmenu 2018, Viert u mee met ons?

Het Verschil

Het Verschil
 • Oudejaarsmenu 2018
  6 gangen - wijnen - Champagne om 24h

   

 • Het laatste glaasje bubbels van 2018 kan maar beter een bijzonder zijn. Wat dacht je van roze parels uit de Beira met Bical en Bagga gemaakt? Driemaal B, daarom ook 3B genaamd. 

   

  Deze parelende wijn gaat gepaard met 3 veelbelovende tongstrelende amuses:

  Oester met ponzu en wakamé, een kopje met een bisque van grijze Noordzeegarnaaltjes met een subtiele toets van kerrie en een kroketje van Naamse slakjes met een romige kruidenboter.


  We starten spectaculair culinair. Een marbré van ganzenlever met mierzoete, Marokkaanse vijg,  perfect gerijpte mango opgelegd met steranijs en pittige, rode pepertjes vergezeld van een heerlijk krokant briochebroodje. Een smaakexplosie!


  Een liquide boswandeling: een bonte mélange van paddenstoeltjes uit het woud, knolselder maar dan de gekonfijte variant en snippers bieslook uit ons eigenste kruidentuintje. Of hoe soep gerust naar een hoger niveau kan worden getild.


  Krokant langs de buitenzijde en heerlijk moeulleux binnenin, dat moet wel een door ons in de hoeveboter gebakken Sint-Jakobsvrucht zijn. Een zalfje van topinamboer (aardpeer in 't schoon Vlaams), een mousseline van cresson en een creatieve crumble van Britse bacon. Toppertje! 


  Afkoelertje nodig? Een verfrissende sorbet van groene selder besprenkeld met een eau de vie van de gelijknamige groente. De stokerij van Biercé is hier aan zet.


  Hinde, liefdevol bereid en zachtjes gegaard met de meest fantastische aromaten denkbaar, een klassieker onder de sauzen op basis van excentrieke veenbesjes uit het hoge Noorden, een groentebereiding in een rolletje met o.a. groene kool en kastanjes. Luchtige schatjes van patatjes, gesouffleerd. Ons pièce de résistance!


  Tot slot, een laatste zoete afsluiter van dit jaar. De opera, ciao 2018, benvenuti 2019! Pure chocolade, noir de noir, marsepein en een sorbet op basis van melkchocolade. Griottes, een zure kersenvariant voor de kenners. Een uniek smaakpalet waarvoor zelfs de grootste dessertonthouder bezwijkt...

  Glaasje Champagne om 24h, we tellen graag samen met u af naar het nieuwe jaar

   

  Menu all-inn € 135,- (Espumanté, 2 aangepaste wijnen, waters, koffie of thee, Champagne om 24h

  Menu zonder dranken € 95,- (alle dranken vrij te kiezen)

  Reserveer hier

 • Bij de reservatie vragen we om een voorschot van 95,- euro te betalen, dit kan onmiddelijk met een creditkaart of per overschrijving. U geeft op het moment van binnenkomen aan of u voor de all-inn optie kiest, of liever dranken à la carte besteld.

social
Deel Deze pagina
Michelingids

Challenge

Dit adres maakt de "Gourmand" in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z'n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken!


© Le Guide Michelin

 

Waardering
Volgende menu

Volgende Bib-Gourmand menu

We zijn nu al aan het nadenken over onze volgende menu.
Kijk je even mee?

 

Ga naar: foto's