Kazen worden geladen...

Het Verschil

Het Verschil
 • C A L L E B A U T
  KAASMEESTERS - KAASRIJPERS

   

 • Charolais-Racotin(kleine versie)
  Land :                      Frankrijk, Bourgogne
  Melk :                      geitenmelk
  Type :                      zachte kaas met natuurlijke korst

  Deze kaas kreeg zijn naam door afkomst, Charolles nabij Beaujolais. Sinds zijn AOC label in 2010 wordt hij enkel nog gemaakt uit geitenmelk, die zeer karakteristiek is voor zijn smaak. De affinage is 2 tot 6 weken.Wordt gemaakt van min of  meer magere, licht gestremde verse geitenmelk.  De wrongel wordt manueel  in vormen  geschept met een soort van pollepel.  Hij lijkt een beetje op de Crottin de Chavignol.  De kaas wordt gedurende 2 à 3 weken gerijpt en krijgt door het zouten en keren een dunne natuurlijke korst.  De dieren lopen bijna het hele jaar vrij buiten en krijgen enkel in de winter extra hooi.  De kaasjes zijn het lekkerste van lente tot najaar.

  Le Petit Lathuy
  Land :                      België, Libramont
  Melk :                      biologische, rauwe koemelk
  Type :                      zachte kaas met witschimmel korst

  Zijn korst met witte oppervlakteflora bestaat uit edele schimmels die gevormd worden tijdens het rijpen in de kelder, gedurende 4 weken, en is identiek aan die van Camembert. Dit kaasje heeft een zachte smaak, bijna boterzoet. De pâte een soepel, smeuïg en delicaat. Hij is lichtjes gezouten.
  Deze kaas werd bekroond met de «Kristallen haan» op de landbouwbeurs van Libramont in 2004 en werd gekozen tot «Kaas van het jaar 2005» in de wedstrijd voor Waalse kazen in het Kasteel van Harzé.

  Le Bruzy
  Land :                      België, provincie Namen
  Melk :                      biologische, rauwe koemelk
  Type :                      boerenkaas, zachte kaas met licht gewassen korst

  Een heerlijke roodflora-kaas uit het plaatsje Maffe, België. Hier in het hartje van de Ardennen maakt de kaasmaker deze heerlijke kaas van verse avond- en ochtendmelk,de rijping duurt zo'n 6 weken in vochtige kelders.De pâte is wit en soepel met een romige structuur, kleine gaatjes en heeft een heerlijke smaak. . Een roodflora-kaas die bij een groot publiek goed in de smaak zal vallen.

  Sao Jorge Queijo
  Een harde kaas van het eiland São Jorge(Portugal), gelegen op de Azoren. Kaas van het eiland São Jorge heeft langzamerhand een belangrijke internationale reputatie en is nu geëxporteerd naar diverse landen, waar het wordt zeer gewaardeerd om zijn pittige smaak en sterk aroma.Dit aroma komt tot stand door de kruidige gewassen die de koeien tot zich nemen op dit prachtige eilandje.

  Mame vi bleu

  Dertig jaar ervaring! Daniel en Michèle Cloots van de Ferme Du gros Chène, die nog altijd werken op ambachtelijke wijze (met kaasschep in de vorm doen, enz.) gebruiken melk van een biologische producent uit de streek. Sinds het prille begin hebben Daniel en Michèle 17 kaassoorten van rauwe koemelk op punt gesteld.
  De Mame Vî Bleu - Waals dialect voor oude blauwe schimmel - is een van de weinige Belgische blauwe kazen .Hij rijpt voor 2-3 maanden en heeft een vrij uitgesproken, krachtige smaak .

   

Details

Prijsvoordeel

Voor groepjes +10 personen. Ons all-in menu = glashelder. incl apero, wijnen, waters en koffie. Graag boeking op voorhand via deze link

Ontdek onze menu

social
Deel Deze pagina
Michelingids

Challenge

Dit adres maakt de "Gourmand" in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z'n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken!


© Le Guide Michelin

 

Waardering
Volgende menu

Volgende Bib-Gourmand menu

We zijn nu al aan het nadenken over onze volgende menu.
Kijk je even mee?

 

Ga naar: foto's