Het Verschil

Het Verschil
 • BIB GOURMAND MENU € 37


  BIB GOURMAND MENU € 37 `

  Een Italiaans geïnspireerd voorgerecht, dat je meteen naar het dolce far niente doet verlangen. Je waant je zo in Umbrië of Toscane, met het zicht op een rij pijnbomen. Laat je hier & nu verrassen door onze befaamde vitello tonato, flinterdun gesneden kalfsvlees liefdevol gekust door een sausje op basis van verse tonijn. De bijhorende garnituren vormen een bont schouw-en smaakspel appelkapers, rode ui en enkele surprises.

  of

  Nog zo’n typisch Zuiders geïnspireerd voorafje. Carpaccio van traag gegaarde zeeduivel, op smaak gebracht met de klassieke aromaten. Hoor de klotsende zee, zie de rollende golven en proef de zilte toetsen, niet uit de Adriatische of Middellands Zee maar gegeven door de smaak van de pancettaham en een krokante beet door de tempura van jonge zomerui. + 4 euro

  of

  Een ware lust voor het oog, dit 100% veggie-gerechtje. Vijftig tinten groen in deze terrine van prei, doorweven met het stralende wit van burratakaas. Voor de afwerking is alleen het beste goed genoeg, koud geperste en zuivere druppels olijfolie.

  Naar het hoge Noorden, een boottocht tussen de flanken van de adembenemend mooie fjorden. Hier komt onze filet van wilde zalm vandaan. Noch rauw, noch doorbakken, maar volgens de regels der kunst mi-cuite op je bord geschikt. Een smaakvolle jus op basis van Zeeuwse mosseltjes en enkele pluksels koningskruid. + 6 euro

  of

  Het land van de eeuwige glimlach, is ook meteen één van onze favorietjes. Die kleuren! Die geuren! Die smaken! Dit trio voegen we samen tot een typisch Thais soepje. Op basis van kokosmelk, uiteraard!, paprika, rode kerrie, bimi en de overheerlijke shii-take champignons.

  of

  Zeg niet zomaar patat tegen dit exquise gerecht, dat ooit zijn oorsprong vond in het land van de Tsaren. Wij zijn deze keer heel chauvinistisch en kiezen voor piepers uit de Westhoek en 20 gram Belgische kaviaar. + 29 euro

  E viva Espana: 21 dagen gerijpt, botermals rundvlees uit het Spaanse Galicië verovert stilaan de harten van de vleesliefhebbers. We bakken jouw entrecôte (150 gram) hoe jij hem het liefste eet & serveren er een knapperig, marktvers slaatje bij. Chef Peter klopt de béarnaise liefdevol en luchtig. Ook de frietjes zijn van de partij om dit gerecht volledig af te maken! Meat lover? Ook verkrijgbaar in 300 gram + 10 euro

  of

  Lust je wel een schaaldier? Dan is deze gamba jouw ding! Ga met ons mee op cruise langsheen Ibiza, de Caraïben en het Midden-Oosten. Dit gerecht bevat invloeden uit alle windhoeken. Ingestreken met een boter op basis van chorizo. On the side handgerolde couscous met baba ghanoush (aubergine) met toetsen van munt, zaadjes van de felrode granaatappel en sumak. Verrassend! +7 euro

  of

  Hiep, hiep, hiep... voor onze piep, piep....piperade. Een heerlijk stoofpotje van een jong groentjesboeket geteeld bij ons om de hoek. Een smaakexplosie die aangenaam is voor je lijn bovendien. Een gepocheerd hoeve eitje erbovenop en een huisbereide pesto voor de mediterraanse toets.


  Kaasjes die liefdevol en artisanaal werden bereid door gepassioneerde kaasmakers uit alle windrichtingen. Kaasmeester Callebaut uit Oudenaarde selecteerde enkele uit zijn assortiment, wij zorgen voor de passende garnituurtjes. +10,- (Glaasje Port? +7,-)


  Nu zijn ze op hun best: vlezig, sappig en zoet. Van deze perziken maken wij samen met framboosjes een zomers nagerecht, een pêche melba. De frambozen proef je als gel en als sorbet. De perzik aks perzik. Verder nog garnituren van pepermunt en een eiwitschuimpje.

  of

  Omdat we stiekem al een beetje naar de skivakantie en de witte bergen verlangen een dessert gemaakt van witte ingrediënten: witte chocolade als sneeuw, als ganache en als ijs, yoghurt als hangop en gepofte witte rijst.

  of

  Voor wie het allemaal zo creatief niet hoeft te zijn, kies voor deze klassieker, de DBL (de witte dame). Gemaakt met ons in eigen huis bereid roomijs en een warme sjokolalasaus. De geklopte room hoeft voor ons niet.

  4 gangen • 37 euro • aangepaste wijnen + € 24 • aangepaste XLLLL wijnen + € 55

 •  

Volgende menu

Bib-Menu

Benieuwd naar wat we uit onze pannen zullen toveren in onze volgende menu? Klik op de link en ontdek nieuwe gerechten.

Klik hier

Kazen

Selectie gemaakt door

Kaasmeester Callebaut uit Oudenaarde.

Ontdek hier wat ze voor u gekozen hebben.
kazen die verbazen

Bib-Gourmand

Nieuw adres te Lede

Zo staan we in de nieuwe Michelin Gids & omdat we steeds willen blijven verbazen, hebben we een heel nieuw creatief menu samengesteld.

Ontdek het menu

social
Deel Deze pagina
Michelingids

Challenge

Dit adres maakt de "Gourmand" in Bib Gourmand helemaal waar: een keuken die voluit gaat voor zowel verfrissende gerechten als bereidingen waar we met z'n allen maar niet genoeg van kunnen krijgen Hedendaagse creatie of oerdegelijke klassieker – de americain en het stoofvlees zijn hier de plat préféré: alles wordt bereid met dezelfde drive en vaak een schalkse knipoog. Hier worden de frietjes nog in echt ossenwit gebakken!

Waardering
Go Back to Project Overview